Voice over IP

Voice over IP – VoiP

VoiP oftewel Voice over IP betekent simpel gezegd bellen via internet.
In plaats van te bellen via een telefooncentrale die gekoppeld is aan een analoge of ISDN lijn of lijnen belt u via het internet.

Hierdoor kunt u besparen op een telefooncentrale, vaste KPN abonnementen en profiteren van lagere gesprekskosten. Vaak kunnen uw bestaande telefoontoestellen zelfs behouden worden.

De gesprekskwaliteit gaat er ook op vooruit door gebruik te maken van modernere technieken.

Gratis onderling bellen of tussen vestigingen of tussen klanten op hetzelfde platform maken ook onderdeel uit van de dienst.

De dienst kan overigens naast een bestaand of nieuw toestel ook geleverd worden middels app of gsm. Zelfs is het mogelijk een IP toestel af te koppelen en elders op internet aan te sluiten waarmee dan gewoon kan worden gebeld. Hetzelfde geldt voor een gsm die kan bellen waar maar een Wifi verbinding beschikbaar is.

Een snelle en stabiele internetverbinding volstaat om dit te realiseren.

Hoe werkt dan in de praktijk?

Afname van deze dienst houdt in dat u op locatie slechts telefoontoestellen heeft staan die middels het internet verbinding maken met de telefooncentrale op een externe locatie. U betaalt een vast maandbedrag voor deze dienst (exclusief belkosten). Hiermee is de noodzaak vervallen om op locatie een traditionele telefooncentrale aan te houden. Investeringen inzake een nieuwe telefooncentrale of onderhoud behoren dan ook tot het verleden.

Uw bestaande of naar keuze nieuwe toestellen worden direct aangesloten op het internet en zodanig ingesteld dat deze direct kunnen bellen en gebeld worden.

Deze dienst kan nog worden uitgebreid met diverse opties als voicemail, fax to e-mail, wachtmuziek, antwoordapparaat om er slechts enkele te noemen.

Een stabiele en snelle internetverbinding is dan ook zeer aan te bevelen. Extra4you kan deze ook voor u verzorgen al dan niet in combinatie met uw bestaande internetverbinding.

Wat bespaar ik dan?

Dat is niet zo 1-2-3 te zeggen omdat het van vele factoren afhankelijk is maar in de regel kunnen besparingen worden gerealiseerd die variëren van 60% tot 93%. Uiteraard reken ik graag voor u uit welke besparingen u kunt realiseren.

Is uw interesse gewekt? Neem dan snel contact met mij op en vindt uit wat VoiP via Extra4you voor u kan betekenen.